Ja pots consultar el nou catàleg d’activitats pedagògiques que ofereix Versembrant per aquest curs 2024/2025
Com cada curs, a més de tots els tallers que ja coneixeu, també presentem algunes novetats.
En primer lloc, oferim el projecte “De la poesia catalana a la música urbana”. Es tracta d’un projecte educatiu basat en un espectacle, que parteix de l’adaptació d’obres poètiques en català a cançons reconegudes de la música urbana actual, a través de versions que usen la lletra de poemes presents al currículum vigent. Integra diverses activitats formatives per fomentar l’ús social del català:
• Activitats pre-espectacle
• Espectacle musical
• Taller / col·loqui amb artistes
• Activitats post-espectacle
• Enregistrament d’àudio d’adaptació feta per l’alumnat
• Concurs jove d’adaptacions d’abast nacional
Es combina la presència als centres de Versembrant i el treball autònom pautat per assegurar un aprofundiment òptim./De la poesia catalana a la música urbana
Per altra banda, també estrenarem programari dissenyat per Versembrant! Un dels projectes que més ens ha il·lusionat aquest 2024 ha estat la creació d’un programari lliure de producció musical, en versió web i app, dissenyat especialment per a oferir a la comunitat educativa una porta d’entrada intuïtiva a les eines de creació musical relacionades amb el món del beatmaking.
Per fer realitat aquest projecte ens hem aliat amb un equip de professionals músics, sonòlegs i enginyers com Frederic Font, investigador sènior del Music Technology Group del Departament de Tecnologies de la Informació i la comunicació de la Universitat Pompeu Fabra (UPF). El resultat d’aquests mesos de treball és una eina educativa i de creació musical cooperativa on els/les joves podran fer instrumentals de manera conjunta i simultània i que integra els principals instruments que s’utilitzen en l’àmbit de la producció musical (sàmpler, seqüenciador, sintetitzador i mesclador). Molt aviat estarà disponible per la seva utilització a les aules, juntament amb un pack de materials formatius i guies didàctiques. Estigueu atentes que Gruf arriba per revolucionar l’educació musical aquest 2025!
Finalment, aquest curs engegarem un projecte a 3 bandes en col·laboració amb Androna Cultura i Murs de Bitàcola. Androna Cultura és una entitat especialitzada en la gestió i divulgació de la cultura i la memòria històrica. Des de fa 3 anys, juntament amb el CCCB, participem en el projecte Exploracions urbanes, una iniciativa d’exploració col·lectiva sobre l’espai públic i la identitat desenvolupada amb adolescents de diferents barris de Barcelona. Per una altra banda, Murs de Bitàcola és un projecte que busca la recuperació i visibilització de la memòria històrica a través d’intervencions artístiques plàstiques a les comunitats de la mà de l’artista Roc BlackBlock. Així, durant el curs vinent es faran diverses intervencions educatives a diferents centres educatius de l’àrea metropolitana amb l’objectiu de recuperar i apropar la memòria històrica de la ciutat al jovent.