QUÈ ÉS?
QUÈ ÉS VERSEMBRANT?
Què ens mou. Què oferim.
Versembrant és una escola popular itinerant; un projecte que pretén fomentar la consciència crítica del jovent, mitjançant l’art urbà i el hip hop. Els nostres tallers de rap, de producció i d’arts plàstiques (sobre racisme, xenofòbia, sexisme…) aspiren a posar l’estètica al servei de la crítica, en un procés creatiu del qual els protagonistes no són els talleristes sinó aquells que creant i repensant el seu entorn s’autotransformen en el procés. Versembrant és Filosofia de la praxi feta rap.
Versembrant és una proposta educativa que té com a destinataris tant l’alumnat que cursa l’educació secundària (ESO, Batxillerat i FP), així com joves de tot tipus de centres educatius, centres residencials, d’eduació en el lleure… Versembrant també ofereix formació i eines per als professionals i persones que conformen l’entorn educatiu (mares, pares, tutors legals, professorat, entitats…).
Què ens mou?
El nostre projecte busca potenciar la creativitat artística a tots els nivells (musical, escrita i visual) entre la gent jove, a la vegada que fomentar la capacitat de reflexió i crítica davant situacions de discriminació, com poden ser el masclisme, l’homofòbia, el racisme o l’auge de l’extrema dreta, així com altres temàtiques d’interès actual i d’especial influència entre el jovent (consum de drogues, les xarxes socials, el bullying, els rols de gènere…). Durant el procès creatiu i mitjançant dinàmiques robustes, es pretén empoderar els i les joves en les seves capacitats i es fomenta la cooperació i la cohesió de grup.
Què oferim?
Els nostres tallers es divideixen en varis blocs, que poden treballar-se per separat (taller específic) o de manera conjunta i multidisciplinar (taller transversal):
- Tallers de rima
- Tallers de producció musical
- Tallers d’art plàstic urbà
- Tallers de dansa hip hop i breakdance
- Tallers de DJ
- Tallers d’improvisació
En tots els tallers, es fa una petita part introductòria, amb breus pinzellades històriques per tal de posar en context i familiaritzar l’alumnat amb la problemàtica a treballar, així com a la disciplina en la que es desenvoluparà el taller. Posteriorment, es passa a la part pràctica a través de dinàmiques i del treball creatiu que tindrà una durada variable depenent del format del taller (extraordinari: bàsic, mitjà i avançat o ordinari).